Unscented Skincare Essentials

Ongeparfumeerde Skincare

Producten kiezen voor een gevoelige huid

Gevoeligheid van de huid en allergische reacties zijn een groeiend probleem voor veel consumenten die een gezonde huidverzorgingsroutine willen behouden. Ongeparfumeerde huidverzorgingsproducten zijn dus een belangrijk onderdeel geworden van de schoonheids- en welzijnsmarkt en richten zich op degenen die de voorkeur geven aan formules zonder toegevoegde geurstoffen.

Deze producten beloven de gewenste huidverzorgingsvoordelen te bieden zonder de potentiële irriterende stoffen die gepaard kunnen gaan met geurproducten, waardoor ze een voorkeurskeuze zijn voor mensen met een gevoelige huid of voor degenen die onnodige toevoegingen in hun huidverzorgingsregime willen vermijden.

Geurvrije huidverzorging van skanski

Ongeparfumeerde huidverzorging is niet hetzelfde als geurvrije opties; het betekent eerder dat er geen extra geuren worden toegevoegd om de natuurlijke geur van de ingrediënten te maskeren. Dit onderscheid is cruciaal voor consumenten die waakzaam zijn over de samenstelling van hun huidverzorgingsproducten.

Door het elimineren van parfums verminderen deze producten het risico op irritatie en zijn ze compatibel met een breder scala aan huidtypes, inclusief huidtypes die vatbaar zijn voor aandoeningen zoals eczeem of psoriasis.

Met een reeks ongeparfumeerde producten op de markt, waaronder reinigingsmiddelen, vochtinbrengende crèmes en serums, hebben gebruikers toegang tot een volledig regime dat is afgestemd op de behoeften van hun huid, zonder toevoeging van geurstoffen.

Belangrijkste leerpunten

 • Ongeparfumeerde huidverzorging richt zich op de gevoeligheid en biedt voordelen zonder toegevoegde geurstoffen.
 • De afwezigheid van parfum in deze producten minimaliseert het risico op huidirritatie.
 • Er is een verscheidenheid aan ongeparfumeerde producten verkrijgbaar, die een compleet geurvrij regime bieden.

Ongeparfumeerde huidverzorging begrijpen

Het selecteren van de juiste huidverzorgingsproducten is cruciaal, vooral voor mensen met een gevoelige huid. Het begrijpen van het verschil tussen ongeparfumeerde en geurvrije producten, hun betekenis voor de gevoelige huid en het interpreteren van huidverzorgingslabels zijn essentiële stappen bij het kiezen van geschikte huidverzorgingsartikelen.

Definitie van ongeparfumeerd en geurvrij

Ongeparfumeerde huidverzorging verwijst naar producten die geen merkbare geur hebben; ze kunnen echter geurstoffen bevatten om eventuele geuren van actieve ingrediënten te maskeren. Aan de andere kant zijn geurvrije producten geformuleerd zonder toegevoegde parfums of maskerende geuren.

Ondanks deze verschillen impliceren beide termen de afwezigheid van sterke geuren in het eindproduct. Het is belangrijk op te merken dat de FDA het gebruik van de term 'ongeparfumeerd' niet reguleert, wat impliceert dat er geen wettelijke definitie bestaat waaraan deze beweringen kunnen worden afgemeten.

 • Ongeparfumeerd : Kan geurstoffen bevatten om natuurlijke geuren te neutraliseren; geen merkbare geur.
 • Geurvrij : geen toegevoegde geurstoffen, parfums of maskerende geuren.

Het belang van ongeparfumeerde producten voor een gevoelige huid

Voor personen met een gevoelige huid zijn ongeparfumeerde huidverzorgingsproducten vaak beter compatibel dan hun geparfumeerde tegenhangers. Geuren, inclusief synthetische geurstoffen en parfum , kunnen irriterend werken en bijwerkingen veroorzaken.

Ongeparfumeerde of geurloze producten hebben daarom de voorkeur om het risico op irritatie te verminderen. Hypoallergeen is een ander label dat aangeeft dat het minder waarschijnlijk is dat een product een allergische reactie veroorzaakt, en dat het gunstig is voor de gevoelige huid in combinatie met claims over geurvrij.

 • Bij voorkeur voor de gevoelige huid om mogelijke irritatie te voorkomen.
 • Hypoallergeen : Dit impliceert een lager risico op allergische reacties.

Navigeren door huidverzorgingslabels en voorwaarden

Het lezen van huidverzorgingsetiketten vereist waakzaamheid. Producten die als parabenenvrij zijn geëtiketteerd, suggereren de afwezigheid van bepaalde conserveermiddelen, die irriterend kunnen zijn of in verband kunnen worden gebracht met gezondheidsproblemen. Deze term betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat een product geurvrij is.

Consumenten moeten zoeken naar expliciete claims over 'parfumvrij' of zich vertrouwd maken met andere termen zoals 'zonder parfum' of 'geen synthetische geur' om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen.

Ze moeten zich er ook van bewust zijn dat de FDA de openbaarmaking van individuele geurcomponenten niet vereist vanwege handelsgeheimen.

 • Parabenenvrij : Duidt op producten zonder bepaalde bewaarmiddelen, niet noodzakelijkerwijs geurvrij.
 • Zoek naar expliciete 'geurvrije' labels voor duidelijkheid.

Voordelen van ongeparfumeerde huidverzorging

Ongeparfumeerde huidverzorging voor een gezonde huid

Ongeparfumeerde huidverzorgingsproducten zijn op maat gemaakt voor consumenten die prioriteit geven aan gezondheid en eenvoud in hun huidverzorgingsprogramma, waarbij de nadruk ligt op zachte ingrediënten die de kans op irritatie verminderen en een robuuste huidbarrière bevorderen.

Minimaliseert huidirritatie en roodheid

Ongeparfumeerde huidverzorging is essentieel voor diegenen die huidirritatie en roodheid willen verminderen .

Geuren in huidverzorging zijn vaak voorkomende irriterende stoffen , vooral voor gevoelige huidtypes. Door deze additieven te elimineren, is de kans veel kleiner dat ongeparfumeerde producten bijwerkingen veroorzaken, waardoor de huid kalm en gekalmeerd blijft .

Geschiktheid voor eczeem en andere huidaandoeningen

De National Eczema Association steunt ongeparfumeerde huidverzorging omdat deze potentiële triggers voor mensen met eczeem of andere huidaandoeningen minimaliseert.

Een dermatoloog beveelt vaak ongeparfumeerde formuleringen aan om verergering van de symptomen te voorkomen, en bevestigt dat deze beter geschikt zijn voor de gevoelige huid die speciale zorg nodig heeft.

Een gezonde huidbarrière behouden

Een robuuste huidbarrière is cruciaal voor de algehele gezondheid van de huid .

Ongeparfumeerde huidverzorging ondersteunt deze barrière door onnodige componenten te elimineren die de huid zouden kunnen ontdoen van essentiële natuurlijke oliën. Met de nadruk op zachte ingrediënten zijn deze producten een investering in het behoud van de integriteit en veerkracht van de huid.

Belangrijkste ingrediënten in ongeparfumeerde huidverzorging

Ongeparfumeerde huidverzorging richt zich op belangrijke ingrediënten die zorgen voor hydratatie, de huid kalmeren en de gezondheid van de huid verrijken zonder irritatie te veroorzaken.

Hydraterende middelen voor hydratatie

Vochtinbrengende crèmes spelen een cruciale rol in ongeparfumeerde huidverzorging door de hydratatie van de huid te behouden.

Vetzuren en ceramiden zijn lipiden die de huidbarrière versterken en vochtverlies voorkomen. Ondertussen trekt Glycerine , een bevochtigingsmiddel, water uit de lucht en de onderste lagen van de huid aan, waardoor een gehydrateerde teint wordt bevorderd.

 • Hyaluronzuur : een krachtige hydratator die 1000 keer zijn gewicht aan water kan vasthouden.
 • Shea Butter : Een rijke bron van vetzuren, ideaal vanwege zijn hydraterende en voedende eigenschappen.
 • Ceramiden : deze lipidemoleculen helpen de huidbarrière te beschermen en vocht vast te houden.

Kalmerende verbindingen om de huid te kalmeren

Een gevoelige huid heeft zachte verbindingen nodig die ongemak kunnen verlichten.

Aloë Vera is een veelgebruikt ingrediënt dat bekend staat om zijn verkoelende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt roodheid en irritatie te verzachten.

 • Squalaan : is een lichtgewicht en niet-irriterende olie die de natuurlijke talg van de huid nabootst en rustgevende hydratatie biedt.
 • Vitamine E : Bekend om zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen, die de huid helpen beschermen tegen irritatie.

Actieve ingrediënten voor de gezondheid van de huid

Actieve ingrediënten richten zich op specifieke huidproblemen zonder afhankelijk te zijn van geuren die tot gevoeligheden kunnen leiden.

Niacinamide , een vorm van vitamine B3, wordt bewonderd vanwege zijn vermogen om de huidtextuur en -tonus te verbeteren en tegelijkertijd ontstekingsremmende voordelen te bieden.

 • Niacinamide : Ondersteunt de gezondheid van de huid door de barrièrefunctie van de huid te versterken en de textuur ervan te verbeteren.
 • Vitamine E : is een antioxidant die ook helpt bij het behoud van de gezondheid van de huid.

Aanbevelingen voor ongeparfumeerde huidverzorgingsproducten

Het selecteren van de juiste ongeparfumeerde huidverzorgingsproducten is van cruciaal belang voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen die toegevoegde geurstoffen willen vermijden. Bij Skanski zijn we trots op onze geurvrije huidverzorgingsproducten, die worden gebruikt door duizenden klanten die om hun gezondheid geven, maar effectieve huidverzorgingsproducten willen. Vrij van parfums en toch effectief. Gespecialiseerde behandelingen en serums

Voor degenen die zich richten op specifieke huidproblemen kunnen geurvrije behandelingen en serums zeer nuttig zijn. Je kunt ze hier vinden

Make-up verwijderaar en reinigingsmiddelen

Een goede make-up verwijderaar en reiniging vormen de hoeksteen van elke huidverzorgingsroutine, en het is belangrijk om producten te kiezen die de huid niet irriteren.

DUO LAAG GEZICHTSREINIGER combineert de diep reinigende kracht van olie met de verzachtende hydratatie van water, waardoor een oplossing met dubbele werking ontstaat die make-up en onzuiverheden grondig verwijdert zonder de huid uit te drogen.

COENZYME Q10 REINIGINGSMIDDEL Deze krachtige reiniger, verrijkt met co-enzym Q10, richt zich op de kernproblemen van veroudering door de huidcellen te revitaliseren en vernieuwing te bevorderen voor een jeugdiger uiterlijk.

Voor het gezicht is Bioderma Sensibio H2O Micellair Water een geurvrij micellair water dat make-up en onzuiverheden effectief verwijdert met respect voor de gevoelige huid.

Toepassingstips en beste praktijken

Bij het opnemen van ongeparfumeerde huidverzorging in een routine, is zorgvuldige aandacht voor het aanbrengen van het product en de reactie van de huid cruciaal voor optimale resultaten.

Huidverzorgingsproducten in laagjes aanbrengen

Om de effectiviteit van ongeparfumeerde huidverzorging te maximaliseren, is het belangrijk om de producten op de juiste manier in lagen aan te brengen.

Begin met de lichtste formules, zoals toners of serums, en ga verder met zwaardere lotions en crèmes. Dit zorgt ervoor dat elk product goed kan worden opgenomen zonder de poriën te verstoppen.

Voor een huid die gevoelig is voor acne , hebben niet-comedogene, ongeparfumeerde vochtinbrengende crèmes de voorkeur, omdat ze de huid hydrateren zonder puistjes te veroorzaken.

Sluit overdag altijd af met een product met SPF om te beschermen tegen UV-schade.

 • Volgorde van toepassing :
  • Reinigen
  • Toon
  • Serum
  • Hydrateren
  • Zonnescherm

Gevoeligheidspatch testen

Voordat u een nieuw ongeparfumeerd huidverzorgingsproduct volledig integreert, moet u een gevoeligheidstest uitvoeren om te controleren op bijwerkingen.

Breng een kleine hoeveelheid aan achter het oor of op de binnenkant van de onderarm en wacht 24 tot 48 uur. Als er geen roodheid, zwelling of jeuk optreedt, is het product waarschijnlijk veilig voor gebruik op het gezicht.

Deze stap is essentieel voor mensen met een gevoelige huid om irritatie door zelfs milde of agressieve chemicaliën te voorkomen.

Overleg met dermatologen

Voor huidverzorgingsadvies op maat, vooral als het gaat om specifieke aandoeningen zoals gevoeligheid of acne, wordt overleg met een dermatoloog aanbevolen.

Deze professionals blijven op de hoogte van richtlijnen van de American Academy of Dermatology . Ze kunnen ongeparfumeerde huidverzorgingsproducten voorstellen die aansluiten bij het huidtype en de problemen van elk individu.

Ze kunnen ook het belang van elk product uitleggen, inclusief hoe bepaalde ingrediënten op de huid kunnen reageren.

Voor meer info over onze geurvrije huidverzorging, klik hier